Україна заборонила в’їзд двом ірландцям, які вигукували: «ДНР, уперед!»

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Державна прикордонна служба (ДПСУ) заборонила в’їзд двом ірландцям, які прилетіли з Дубліна в аеропорт «Бориспіль» і мали при собі символіку РФ, георгіївські стрічки та вигукували: «ДНР, уперед!» Про це ДПСУ повідомили у Facebook.

«Учора рейсом з Дубліна в київський «Бориспіль» прибули двоє ірландців. Під час посадки літака ці пасажири дістали символіку РФ і георгіївські стрічки та викрикували: «ДНР, уперед». Прикордонники ОКПП «Київ» з’ясували, що чоловіки прилетіли в Україну з туристичною метою», — йдеться в повідомленні.

У Держприкордонслужбі зазначають, що один з іноземців був у футболці із національною символікою країни-агресора. Він сказав, що планує відвідати свою дівчину, громадянку України. Проте, як з’ясувалося, зворотного зв’язку з дівчиною в нього немає. Також ірландець повідомив, що напередодні був у Росії.

Квитків на зворотний рейс іноземці не мали.

У багажі ірландців виявили предмети, що мають «пропагандистський і провокативний характер, зокрема національну символіку РФ та георгіївські стрічки».

«Наразі громадян Ірландії через держаний кордон не пропущено та проставлено заборону в’їзду в Україну терміном на три роки», — заявили в прикордонній службі.