Опитування: З великим відривом лідирує «Слуга народу», а «Батьківщина» наздоганяє партію Порошенка

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Верховну Раду проходять пʼять партій. Лідером у парламентській гонці залишається президентська партія «Слуга народу», а партія Юлії Тимошенко «Батьківщина» майже наздоганяє «Європейську солідарність» Петра Порошенка. Про це свідчать результати опитування Центру соціальних і маркетингових стратегій «Социс», яке проводилося з 14 по 19 червня.

За «Слугу народу» готові проголосувати 37,1% виборців, за «Опозиційну платформу — За життя» Юрія Бойка та Віктора Медведчука — 9,7%, за «Європейську солідарність» — 6,9%, за партію «Батьківщина» — 6,8%, а за «Голос» Святослава Вакарчука — 5,3%.

«Сила і честь» Ігоря Смешка набирає 3,2%, а «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка — 2,1%. Усі інші партії мають менше 2% підтримки.

Зазначимо, що статистична похибка вибірки дослідження складає 2,2%, а тому шанси подолати 5-відсотковий прохідний барʼєр мають і Смешко з Гриценком.

Під час дослідження було опитано 2000 респондентів у віці старше 18 років. Опитування проводилося методом особистого інтервʼю по всій території країни, крім окупованих районів Луганської та Донецької областей, а також Криму.