В Україні створять міжнародну виставку про Чорнобильську трагедію

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

В Україні вперше створять міжнародну медіа-арт виставку ARTEFACT: Chornobyl 33, в якій поєднають різні види мистецтва та сучасні технології для висвітлення проблеми інформаційної складової трагедії Чорнобиля. Про це повідомляє Міністерство інформаційної політики (МІП).

Представлять виставку наприкінці вересня 2019 року в центрі Києва. Вона буде створена за підтримки МІП та Українського культурного фонду під керівництвом міжнародного куратора, за участю українських та європейських митців.

«Для України Чорнобиль став своїм персональним випробуванням, яке кожен має пройти, а взагалі для українців це випробування на сміливість, адже сьогодні наш народ поділяється на тих, хто боїться відвідати Чорнобиль, і тих, для кого Чорнобиль — це пошук себе. Інший погляд на Чорнобиль дуже важливий. Необхідно розглянути катастрофу не як проблему, а як можливість. Ми маємо цей міф для себе вибудувати не дуже вузько, не в сенсі знову жертовні українці, знову постраждали, які ж ми нещасні. Це має бути міф складний, в якому Прометей народжується і дає нові можливості. І в цьому погляді, звичайно, ми готові підключатися до проєкту і робити все можливе», — зазначив державний секретар МІП Артем Біденко під час стратегічної сесії в Українському кризовому медіа-центрі.