Київський університет імені Шевченка вирішив звільнити Портнова

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Київський національний університет імені Тараса Шевченка вирішив звільнити ексрадника Віктора Януковича Андрія Портнова з посади викладача університету на кафедрі конституційного права юридичного факультету.

Як повідомив у Telegram присутній у виші лідер націоналістичної організації «С14» Євген Карась, ректор університету Леонід Губерський готується підписати наказ про скасування рішення щодо прийняття Портнова на роботу. Крім того, за словами Карася, ректор вибачився за ухвалене раніше рішення.

У четвер близько пів тисячі студентів КНУ імені Т. Шевченка та громадських активістів вийшли на протест під стіни Червоного корпусу. Учасники акції виступили проти повернення Портнова на посаду викладача університету на кафедрі конституційного права юридичного факультету.

Сам Портнов в власному Telegram підтвердив, що університет скасував рішення про його призначення. «Спокійно приймаю це рішення і продовжую займатися Порошенком», - написав ексголова Адміністрації.

Про що йдеться?

Днями ректор університету імені Шевченка поновив Портнова на посаді професора кафедри конституційного права юридичного факультету. Згідно з наказом, Портнов повинен почати виконання обов’язків із нового навчального року — з 1 вересня 2019 року до 30 червня 2020 року.

«Портнова Андрія Володимировича прийняти з 1 вересня 2019 року до 30 червня 2020 року на умовах строкового трудового договору до проведення конкурсу на посаду професора кафедри конституційного права», — йдеться в наказі.

  • Андрій Портнов, який обіймав посаду радника експрезидента Віктора Януковича у 2011—2014 роках, 19 травня повернувся в Україну після п’ятирічної відсутності. У 2014 році Портнов виїхав з України, певний час жив у Росії, а потім переїхав до Відня.
  • У березні 2018-го СБУ порушила справу про держзраду щодо Портнова. Через це ексголова Адміністрації президента подав позов до суду проти Служби безпеки України.