До Окружного суду подали позов про звільнення Новака з посади в. о. голови «Укравтодору»

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

До Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов щодо звільнення Славоміра Новака з посади в. о. голови Державного агентства автомобільних доріг України. Про це повідомляє пресслужба суду.

Позивач просить суд визнати протиправним та скасувати розпорядження про призначення Славоміра Новака в. о. голови «Укравтодору» до призначення в установленому порядку очільника зазначеного Агентства. Також позивач просить суд визнати відсутність у Славоміра Новака компетенцій (повноважень) виковувати обов’язки і просить суд зобов’язати Кабінет Міністрів негайно звільнити його з посади.

«Також позивач просить визнати відсутність у КМУ компетенції (повноважень), зокрема, допускати громадян іноземних країн до керівництва центральними органами виконавчої влади, призначати осіб на посади держаної служби категорії «А» без проведення конкурсного відбору, а також призначати виконуючих обов’язків керівників центральних органів виконавчої влади на строк не більше ніж 3 місяці», — йдеться в повідомленні.

Зокрема суд просять визнати протиправними і дії Служби безпеки, які полягають у наданні Славоміру Новаку допуску до державної таємниці і просять зобов’язати СБУ скасувати йому цей допуск.

Імʼя позивача у суді не називають.

Наразі суд вирішує питання щодо відкриття провадження та наявності правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову.