У США зростає кількість самогубств. У 2017 році дослідники зафіксували найвищий рівень з часів Другої світової

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

У США стрімко зростає рівень смертності шляхом самогубства. З 1999 по 2017 рік рівень суїцидів збільшився на 33%. Про це повідомляють у Національному центрі статистики охорони здоровʼя, пише CNN.

Частка самогубств серед людей віком від 15 до 64 років значно зросла за цей період. Якщо у 1999 році вона становила 10,5 на 100 тис. людей, то у 2017 році — вже 14 на 100 тис. людей. 2017-й — останній рік із доступними даними.

Такий рівень самогубств — найвищий з часів Другої світової війни.

Найвищий рівень суїцидів з-поміж етнічних груп у США спостерігається серед людей, які ідентифікували себе як індіанці або корінні жителі Аляски.

  • Під час розслідування експерти встановили, що вокаліст гурту The Prodigy Кіт Флінт повісився. Токсикологічний аналіз виявив у крові музиканта кокаїн, кодеїн й алкоголь.
  • Всесвітньовідомого музиканта Avicii (Тім Берглінг) знайшли мертвим 20 квітня 2018 року в готелі в столиці Оману Маскаті. Після смерті музиканта стало відомо, що він мав психологічні проблеми, повʼязані з високими навантаженнями. Ді-джей страждав від депресії, причиною смерті стало самогубство. Смерть настала через значну втрату крові внаслідок порізів розбитою пляшкою з-під вина.