Журналісти виявили листування російського солдата з доказами у справі MH17

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Видання The Bell встановило особу російського солдата, чиє листування стало одним із доказів причетності Росії до краху літака рейсу МН17 в Донецькій області в 2014 році.

Про що йдеться?

Міжнародна слідча група продемострувала як доказ листування російського військового з «Анастасією Дороховою» в соціальній мережі «Вконтакте» влітку 2015 року.

Військовослужбовець 2-го батальйону 53-ї зенітної ракетної бригади ЗС РФ у відповідь на наполегливе розпитування дівчини розкрив номер свого батальйону і натякнув на те, що сусідній, 3-й батальйон, який складається з контрактників, у кінці червня 2014 року попрямував в Україну.

The Bell знайшов акаунт «Дорохової», а у неї в друзях — «швидше за все», того самого військовослужбовця, строковика Максима Р. з Альметьєвська (Татарстан), який служив улітку 2014 року в Курську, де базується бригада.

У матеріалах слідчої групи зазначено, що Максим Р. 23 червня 2014 року був у колоні, яка залишила базу бригади в Курську і вирушила в напрямку Міллерово, неподалік від кордону з Україною. Журналісти також виявили на сторінці строковика фотографії військової частини, де він служив.

Акаунт «Анастасії Дорохової» журналісти ідентифікували як фейковий і вважають, що він створений слідчими або розвідкою. Сторінка велася активно всього 4 місяці в 2015 році, а в друзях у «Дорохової» тільки 26 осіб. Серед них — схожі на реальних молоді чоловіки, чиї сторінки вказують на те, що вони служили у військах протиповітряної оборони російської армії.