Суд відмовився визнати 1,5 млрд гривень боргів «Дніпроавіа» перед ПриватБанком

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Центральний апеляційний господарський суд не задовольнив апеляцію ПриватБанку на рішення Господарського суду Дніпропетровської області, який відмовився визнати кредиторські вимоги банку до «Дніпроавіа» на 1,5 млрд грн. Про це йдеться у матеріалах справи.

Суд ухвалив це рішення ще 27 травня. Згідно з матеріалами справи, у грудні минулого року Госпсуд Дніпропетровської області ухвалив це рішення на підставі своєї іншої постанови. Згідно з нею, за клопотанням ТОВ «Галтера» (власником якої є «Дніпроавіа») суд визнав недійсними умови кредитних договорів, укладених між ПриватБанком і «Дніпроавіа» в 2011—2014 роках, у частині нарахування винагороди за користування позиками.

  • Верховний Суд відмовився задовольнити скаргу ПриватБанку та скасувати стягнення з банку 25 млн грн на користь компанії бізнесменів Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова «Акватера».
  • Господарський суд Києва задовольнив позов ПРАТ «Товкачівський гірничо-збагачувальний комбінат», який повʼязують із ексвласниками ПриватБанку, і зобовʼязав банк повернути 8,15 млн грн, які комбінат як майновий поручитель теж заплатив НБУ за рахунок погашення заборгованості ПриватБанку за рефінансуванням.