«Робота депутата дуже вибаглива». У партії «Голос» хочуть підвищення зарплат нардепам

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Партія «Голос» вважає необхідним підвищити заробітну плату народним депутатам. Про це на зустрічі з журналістами сказала кандидатка у нардепи від партії Аліна Свідерська.

«Робота депутата дуже вибаглива. І потрібно підіймати заробітну платню, щоб депутати були незалежні від олігархів», — пояснила Свідерська. Вона додала, що «Голос» ініціюватиме монетизацію заробітної плати депутатів через перерахунок усіх бонусів та компенсацій. «Зарплата має бути гідна, щоб депутати працювали в інтересах людей», — підкреслив інший кандидат від «Голосу» Роман Супрун.

Яка зарплата в українського нардепа?

Згідно з українським законодавством, посадовий оклад нардепа складає 10 прожитових мінімумів працездатних осіб, що складає 19 210 гривень до вирахування усіх податків та зборів. Оклад народного обранця може зростати, якщо він обіймає керівні посади в парламенті чи комітеті.

При цьому депутати Ради забезпечуються компенсаціями на проїзд по всій території України, на житло в столиці, на відрядження; грошима на утримання службового приміщення в своєму окрузі, де проводиться прийом громадян; доплатами до зарплати за науковий ступінь або почесне звання; безкоштовним медичним обслуговуванням.