Загибель нардепа Тимчука: поліція розглядає три версії, зокрема «кримінального характеру»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Загибель нардепа Тимчука: поліція розглядає три версії, зокрема «кримінального характеру»

Правоохоронці біля під'їзду будинку на бульварі Перова, де мешкав депутат Дмитро Тимчук, у Києві, 19 червня 2019 р.

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Поліція розглядає три основні версії загибелі народного депутата від «Народного фронту» Дмитра Тимчука, який був знайдений мертвим у своїй квартирі на бульварі Перова в Києві з кульовим пораненням голови.

За словами глави Нацполіції Сергія Князєва, правоохоронці розглядають нещасний випадок, необережне поводження з вогнепальною зброєю та версію «кримінального характеру».

Князєв заявив, що у квартирі на момент смерті Тимчук був не один. «На місці була громадянка, яка зараз дає свідчення. Також опитуються сусіди», — сказав він.

Як повідомляють «Українські новини», поліція відкрила за даним фактом кримінальну справу за ст. 115 (вбивство). Зазначимо, що поліція завжди відкриває справу за статтею про вбивство у разі наявності жертв з летальним результатом (крім ДТП).

  • Згідно з попередньою версією, Дмитро Тимчук отримав кульове поранення голови під час чищення нагородного пістолета.
  • Дмитро Тимчук народився в Читі (Росія) 27 червня 1972 року. Дитинство провів у НДР і Бердичеві. Закінчив Бердичівський політехнічний коледж, а в 1995 році — факультет військової журналістики Львівського вищого військово-політичного училища. З 1997 по 2000 рік працював у штабі Національної гвардії України. З 2000 по 2012 рік Тимчук працював у різних структурних підрозділах Міністерства оборони. Відвідував з візитами миротворців ООН в Іраку, Лівані та Косові. З березня 2014 року був координатором групи «Інформаційний спротив», яка бореться з російською пропагандою та фейками. З листопада 2014 року — народний депутат Верховної Ради від «Народного фронту». Має звання підполковника.