«Європейська солідарність» подала документи в Центрвиборчком

Дата:
«Європейська солідарність» подала документи в Центрвиборчком

Палінчак Михайло / УНІАН

Партія «Європейська солідарність» подала документи до Центральної виборчої комісії для реєстрації на позачергових парламентських виборах 21 липня. Політсила просить ЦВК зареєструвати її в загальнонаціональному виборчому окрузі.

Документи в ЦВК приніс голова партії, пʼятий президент України Петро Порошенко. Він назвав свій список «бездоганним і кращим серед всіх політичних сил» і повідомив, що в ньому «70% нових облич, які не були в парламенті». «Решта 30% — це найдосвідченіші, найсильніші, найчесніші, це обʼєднання точно принесе надзвичайно важливий результат», — додав Порошенко.

Він підкреслив, що його команда йде в Раду, щоб «забезпечити повернення Донбасу і Криму, а також членство України в Європейському Союзі і НАТО».

  • 13 червня Порошенко опублікував список 50 перших імен кандидатів від партії. У першу десятку увійшли ексглава Меджлісу Мустафа Джемілєв, волонтер Яна Зінкевич, ексголова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз, віцепремʼєр Іванна Климпуш-Цинцадзе.
  • У складі партії «Європейська солідарність» на вибори також їде голова Українського інституту національної памʼяті Володимир Вʼятрович.