Гройсман і Тимошенко посперечалися в прямому ефірі. Вони звинувачували один одного в боргах України

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Нинішній премʼєр-міністр Володимир Гройсман і лідерка партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, яка теж раніше очолювала уряд, посперечалися в прямому ефірі в програмі «Свобода слова» на ICTV.

Суперечка почалася під час виступу Тимошенко, коли вона розповідала про помилки нинішнього уряду. Вона сказала, що він обмежив права українців та знизив рівень життя в країні.

Гройсман перебив її та звинуватив у тому, що схема, про яку вона розповідає, була створена саме нею. За його словами, Тимошенко набрала боргів, за які Україна досі змушена розплачуватися.

Гройсман запитав Тимошенко, яким був рівень економічного зростання під ча її премʼєрства. На це колишня очільниця уряду відповіла, що це був час світової економічної кризи, а тому говорити про цифри недоречно.

Тимошенко також заявила, що вона не винна в українських боргах. За її словами, зараз у структурі українського боргу немає сум, які лишилися з часу її премʼєрства.

Перепалка між колишньою і нинішнім премʼєрами тривала понад 20 хвилин.

  • Володимир Гройсман і Юлія Тимошенко беруть участь у парламентських виборах зі своїми політсилами.
  • У першій пʼятірці партії Гройсмана «Українська стратегія» — перша заступниця міністра інформаційної політики Еміне Джапарова, міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко, міністр культури Євген Нищук, міністр освіти і науки Ліля Гриневич і міністр юстиції Павло Петренко.
  • «Батьківщина» теж оголосила першу пʼятірку людей у своєму списку. Це лідерка партії Юлія Тимошенко, нардеп та лідер партії «Основа» Сергій Тарута, ексголова СБУ Валентин Наливайченко, заступник парламентської фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв і народна депутатка Олена Кондратюк.