США призначили нового дипломатичного представника в Україні. Посол Вільям Тейлор уже прибув до Києва

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
США призначили нового дипломатичного представника в Україні. Посол Вільям Тейлор уже прибув до Києва

Сайт посольства США в Україні

До Києва зі США прибув посол Вільям Тейлор. Його призначили тимчасовим повіреним у справах Сполучених Штатів в Україні.

Про це йдеться на сайті Посольства США.

«Посольство США в Києві вітає посла Вільяма Тейлора, який повернувся до України як тимчасово повірений у справах США. Він керуватиме нашою командою в цей час історичних виборів і перехідного періоду», — йдеться в повідомленні.

Посада повіреного у справах передбачає керування дипломатичною місією. До призначення Тейлора ці обовʼязки виконувала Крістіна Квін. Тепер вона буде заступницею голови дипломатичної місії.

Посада посла США в Україні залишається вакантною від травня, коли Вашингтон відкликав Марі Йованович.

Тейлор уже працював у Києві з 2006 по 2009 рік. Тоді він був послом США в Україні. Він також був спеціальним координатором Державного департаменту США з питань Близького Сходу, представником США в Близькосхідному квартеті. Перед останнім призначенням Тейлор обіймав посаду виконавчого віцепрезидента Інституту миру США.

  • Наприкінці березня генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що посол США Марі Йованович передала йому список осіб, проти яких не можна вести розслідування. Пізніше американське видання The Hill повідомило, що до «списку Йованович» увійшли засновник громадської організації «Центр протидії корупції» і два члени парламенту, які відкрито підтримали її програму антикорупційної реформи.
  • 6 травня стало відомо, що посол США в Україні Марі Йованович 20 травня завершує роботу на цій посаді. Вона терміново відбула до Вашингтона для консультацій.
  • 31 травня до Києва прилетіла тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін.