До України прилетіла дипломатка зі США Крістіна Квін. Вона замінить Йованович

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

До Києва прилетіла тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін.

Про це повідомили в прес-службі американського посольства в Україні.

Квін замінить на посаді посла відкликану Марі Йованович.

Дипломатка прилетіла до Києва 28 травня. У пʼятницю, 31 травня, вона зустрілася з працівниками посольства.

Крістіна Квін народилася і виросла в Каліфорнії. У Західному коледжі вона отримала ступінь бакалавра з політології, а в Військовому коледжі армії США — ступінь магістра зі стратегічних досліджень. Працювала на посаді виконуючого обовʼязки заступника глави Місії та радника з економічних питань в посольстві США в Бангкоку, радником з економічних питань у посольстві США в Лондоні, директором з питань Європейського Союзу, України та Білорусі в Раді національної безпеки у Виконавчому апараті президента. Також Квін працювала в посольстві США в Москві, в Місії США в Європейському Союзі в Брюсселі, в посольстві США в Манілі.

  • 6 травня стало відомо, що посол США в Україні Марі Йованович 20 травня завершує роботу на цій посаді. Вона терміново відбула до Вашингтона для консультацій.
  • Наприкінці березня генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що посол США Марі Йованович передала йому список осіб, проти яких не можна вести розслідування. Пізніше американське видання The Hill повідомило, що до «списку Йованович» увійшли засновник громадської організації «Центр протидії корупції» і два члени парламенту, які відкрито підтримали її програму антикорупційної реформи.