10-річна дівчинка стала наймолодшою альпіністкою, яка видерлася на скелю Ель-Капітан у США. Її висота — майже кілометр

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

10-річна Селах Шнайтер пододала підйом на одну з найскладніших альпіністських вершин — скелю Ель-Капітан у Каліфорнії. Як повідомляє Fox News, вона стала наймолодшою людиною, яка це зробила.

Дівчинка піднімалася на гору разом зі своїм татом — професійним альпіністом. Він виклав фото дочки в Instagram та написав, що вона нарешті досягла мети після довгих тренувань.

Ель-Капітан — це майже кілометрова вертикальна камʼяна формація в Національному парку Йосеміті, розташована на північній стороні однойменної долини, біля її західного кінця. Цей гранітний моноліт — один із найулюбленіших у світі серед альпіністів.

  • На схилах гори Еверест усе частіше знаходять тіла загиблих альпіністів. Через глобальне потепління тане льодовик Кхумбу, у якому під товщею снігу і льоду залишаються похованими сотні підкорювачів найвищої точки землі. Всього по дорозі на вершину загинуло майже 300 альпіністів.
  • Влада Непалу вирішила переглянути правила підйому на Еверест після повідомлень про скупчення альпіністів на вершині гори, що призвело до смерті деяких з них.