Вночі: ЦВК зареєструвала 461 кандидата в нардепи, експрезидент Єгипту помер у суді, а в Торонто сталася стрілянина

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

ЦВК зареєструвала вже 461 кандидата в нардепи

Центральна виборча комісія зареєструвала вже 461 кандидата, які балотуються в народні депутати. Про це повідомляє пресслужба Центрвиборчкому.

Із них у порядку самовисування йдуть 414 людей, ще 47 висунуті політичними партіями.

Експрезидент Єгипту помер під час судового засідання

European External Action Service / Flickr

67-річний колишній президент Єгипту Мухаммед Мурсі помер під час судового засідання. Він втратив свідомість, виступаючи з промовою. Після цього Міністерство внутрішніх справ оголосило режим особливого стану, повідомляє «Анадолу».

В усій країні задіяли додаткові наряди поліції.

«Відпустки всіх працівників правоохоронних органів анульовані, підвищено заходи безпеки в державних і приватних структурах, біля церков і мечетей», — йдеться у повідомленні.

У вівторок лікарі попередили, що, ймовірно, причиною смерті став серцевий напад.

Мурсі був президентом Єгипту з 2012 до 2013 року. Його змістили з посади після протестів та помістили під варту. У 2015 році Мурсі засудили до довічного увʼязнення за шпигунство на користь Катару, а пізніше — до смертної кари за планування втечі з вʼязниці. У 2016 році смертний вирок Мурсі був скасований. Судові розгляди щодо нього тривали досі.

У Торонто сталася стрілянина під час святкування перемоги баскетбольної команди

Невідомі відкрили вогонь у столиці Канади Торонто, коли вболівальники місцевої баскетбольної команди Toronto Raptors святкували перемогу в турнірі NBA.

Четверо людей отримали поранення, повідомляє CNN. Святкування призупинили, поліція невдовзі затримала двох підозрюваних. Після цього гуляння продовжилися.

На святковому параді були присутні гравці команди Totonto Raptors, премʼєр Канади Джастін Трюдо, мер міста.

Лавина накрила альпіністів у Пакистані

У Пакистані лавина накрила групу з семи альпіністів. Серед них — чотири італійці та три пакистанці, пише ANSA з посиланням на місцевих рятувальників.

Відомо, що лавина зійшла вранці 17 червня на висоті 5300 метрів в долині Ішкоман. Рятувальники поки не можуть поновити пошукові роботи через погану погоду та віддаленість місця, де зійшла лавина.

У вокаліста Megadeth виявили рак горла

Вокаліст хеві-метал-гурту Megadeth Дейв Мастейн повідомив, що плани на цьогорічні гастролі дещо зміняться через виявлений у нього рак горла. Про це він написав у Twitter.

Він написав, що лікарі розробили для нього схему лікування. За прогнозами, Мастейн має 90% шансів на одужання.

Через хворобу вокаліст гурт скасує низку концертів. Але тур Megacruise 2019 відбудеться «в тому чи іншому вигляді», уточнив Мастейн.