Зеленський анонсував інвестиції в інфраструктуру Донбасу вже найближчим часом

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Президент Володимир Зеленський заявив, що найближчим часом будуть здійснені інвестиційні вливання в інфраструктуру Донбасу. Про це він повідомив під час поїздки в Маріуполь, передає пресслужба президента.

«Найближчим часом будуть інвестиційні вливання в інфраструктуру Донбасу. Я говорю про це з усіма іноземними інвесторами», — зазначив він.

Крім того, Зеленський також зазначив, що середній і малий бізнес є «кровʼю для організму країни».

  • Президент Володимир Зеленський заявив, що хоче залучити великий бізнес до інвестування в Донбас. За його словами, найближчим часом відбудеться зустріч із бізнесменами. Також він підкреслив, що окуповані території Донецької і Луганської областей обовʼязково повернуться, і «хтось повинен цим [інвестуванням] займатися».
  • 25 січня в Україні набув чинності закон про протимінну діяльність, який покликаний сприяти розмінуванню Донбасу. Згідно з законом, будуть створені нові органи та структури, які будуть планувати, координувати і перевіряти виконання робіт із розмінування. Безпосередньо розмінуванням будуть займатися приватні та державні компанії (так звані оператори протимінної діяльності), послуги яких будуть замовлятися через публічні закупівлі.