Вночі: під Донецьком стався вибух на шахті, у Києві високий рівень забруднення повітря, а Зеленський привітав Трампа з днем народження

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

На шахті «Центральна» в Донецькій області прогримів вибух. Загинув чоловік

У Донецькій області на шахті «Центральна» стався вибух. У результаті інциденту загинув робітник, повідомляє пресслужба ДСНС області.

«14 червня о 20:56 до ДСНС надійшла інформація, що поблизу м. Торецьк в шахті «Центральна» ДП «Торецьквугілля» на горизонті 1146 м на дільниці № 42 стався раптовий викид вугільно-газової суміші з обвалом породи», — йдеться в повідомленні.

Наголошується, що на момент НП там було 2 гірники. Тіло загиблого вдалося знайти о 3:15 ранку. Другому потерпілому вдалося врятуватися самостійно.

Гаазький арбітраж завершив слухання «морської справи» України проти Росії

Постійна палата третейського суду в Гаазі завершила слухання у справі про порушення Росією прав Києва у Чорному, Азовському морях та Керченській протоці і почала його обговорення. Про це повідомила заступник глави МЗС Олена Зеркаль на своїй сторінці в Facebook.

«У справі щодо міжнародного морського права Росія додає до всього ще й питання статусу Азовського моря і Керченської протоки. Росія буквально намагається змусити арбітрів підтвердити, що нічого не змінилося з часів Російської імперії. А заплутана історія наших з РФ відносин з цього питання лише ускладнює наше завдання з відстоювання наших суверенних прав за Конвенцією ООН з морського права», — зазначила вона.

Крім того, Зеркаль уточнила, що «більшість документів уже або невдовзі будуть доступними. Ви можете самі оцінити якість роботи усієї команди».

У Києві зафіксовано високий рівень забруднення повітря. Місцями у 5—6 разів більше за норму

У Києві зафіксовано високий рівень шкідливих домішок у приземному шарі повітря. Місцями рівень забруднення у 5—6 разів перевищує норму. Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

«Протягом 12—13 червня за даними постів спостереження ЦГО імені Бориса Срезневського рівень забруднення діоксидом азоту досяг переважно 5—6 середньодобових гранично допустимих концентрацій у районах вул. Скляренка, Оболонського проспекту, Бессарабської та Деміївської площ», — йдеться в повідомленні.

Крім того, в ДСНС уточнили, що такий високий рівень забруднення протримається у столиці до 18 червня.

«Тримайте весь світ у русі». Зеленський привітав Трампа з днем народження

Президент Володимир Зеленський привітав американського гаранта Дональда Трампа з днем народження. Відповідні слова він розмістив на своїй сторінці в Twitter.

«Щасливого дня народження, пане президенте Дональде Трамп!», — зазначив він.

Крім того, Зеленський побажав Трампу «тримати весь світ у русі».

Євросоюз засудив Білорусь за смертну кару засуджених і вимагає ввести мораторій

Європейський союз засуджує смертні вироки, винесені засудженим у Білорусі, і закликає владу країни ввести мораторій на її застосування. Про це повідомила прессекретар зовнішньополітичної служби ЄС Майя Косьянчич на своїй сторінці в Twitter.

«Європейський союз висловлює щире співчуття сімʼям і родичам жертв скоєних злочинів. У той же час ЄС підтверджує свою рішучу опозицію смертній карі за будь-яких обставин і закликає Білорусь ввести мораторій на смертну кару. Це буде перший крок до її повного скасування», — йдеться в повідомленні.

Як стверджують у Євросоюзі, смертна кара порушує невідʼємне право людини на життя і є порушенням Загальної декларації прав людини.

«Білорусь — єдина країна в Європі, де досі застосовують смертну кару», — підкреслено в повідомленні.