Справа нацгвардійця Марківа: Вимоги позивачів зросли до кількох мільйонів євро

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Вимоги сторони захисту щодо компенсації за загибель на Донбасі в 2014 році італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі зросли до декількох мільйонів євро, повідомляє «Радіо Свобода».

Як пише видання, у пʼятницю, 14 червня, в італійській Павії відбулося чергове судове засідання у справі нацгвардійця Віталія Марківа, якого італійські правоохоронці вважають причетним до загибелі Роккеллі.

Захисниця сім’ї Роккеллі Аллесандра Баллеріні засудила Україну за «бездіяльність у розслідуванні обставин і причин смерті італійського фотографа». Таким чином, переконана захисниця, образили гідність батьків загиблого, які втратили довіру до української влади. Сім’я загиблого вимагає від суду присяжних призначити сплату компенсації родині Роккеллі на суму €1 млн — по €500 тис. для матері і для батька загиблого. Для цивільної дружини загиблого Баллеріні просять €800 тис. Інший адвокат наполягає на грошовій компенсації й для сестри фотографа.

Захисник від асоціації фотографів-фрілансерів Cesura Lab зі свого боку попросив €15 тис. компенсації. Ці кошти, за його словами, будуть спрямовані на організацію професійних курсів для журналістів в Італії.

Як повідомляє «Радіо Свобода», адвокат і політик Джуліано Пізапія, який представляє Спілку італійської преси FNSI та обласну Асоціацію журналістів Ломбардії, не озвучив грошової суми відшкодування, передавши судді письмовий варіант вимог своєї сторони. Як він зазначив, гроші будуть використані з метою захисту італійських журналістів. Варто відзначити, що на початку самого процесу позовні вимоги родини Роккеллі складали лише €500 тис.