Ведучий ток-шоу «Право на владу» Сергій Іванов відмовився балотуватися в Раду від партії «Слуга народу»

Дата:
Ведучий ток-шоу «Право на владу» Сергій Іванов відмовився балотуватися в Раду від партії «Слуга народу»

Serhii Ivanov / Facebook

Журналіст і ведучий політичного ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1+1» Сергій Іванов відмовився балотуватися в Раду в мажоритарному окрузі від «Слуги народу». Про це він повідомив у Facebook.

«Офіційно повідомляю. Я не буду брати участь у дострокових парламентських виборах. Так, я отримав пропозицію балотуватися за мажоритаркою від партії «Слуга народу». Я дуже вдячний за довіру, за пропозицію, я розумію, що шанс перемогти — дуже високий, але змушений відмовити з дуже простих причин», — заявив журналіст.

Він додав, що відмовився балотуватися, оскільки його сімʼя не підтримала цього.

«Я не можу дозволити собі депутатство суто матеріально, оскільки не маю достатньо накопичень або бізнесу, щоб наступні пʼять років не залежати ні від кого. Як це не сумно, але політика в Україні залишається прерогативою багатих. Вижити в столиці за 30 тис. грн депутатської зарплати, маючи сімʼю і літніх батьків, дуже складно. Я не можу назвати себе бідною людиною, але ми досі не набули власного житла, дитині в цьому році вступати в університет, плюс постійна оренда тягне купу грошей. Мені не дуже приємно про це говорити, але це принаймні щиро. Обмеження, повʼязані з виконанням депутатських повноважень, не дозволять мені додатково заробляти, а порушувати закон я не хочу», — написав журналіст.