Вночі: Україна перемогла Люксембург у відборі на ЧЄ, на Донбасі помітили російську станцію розвідки, а на посаду премʼєра Британії претендують 10 людей

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Україна перемогла Люксембург у відборі на чемпіонат Європи — 2020

Національна збірна України обіграла команду Люксембургу у відборі на чемпіонат Європи 2020 року.

Матч відбувся на стадіоні «Арена-Львів». Українська команда виграла з рахунком 1:0 завдяки голу нападника Романа Яремчука на початку матчу.

Так, Україна набирає 10 очок і продовжує лідирувати у групі В. У збірних Сербії та Люксембургу наразі по 4 бали, проте серби зіграли на одну гру менше. Новоспечені переможці Ліги націй і чинні чемпіони Європи, збірна Португалія, мають 2 очка, але й на дві гри менше, ніж Україна. На Євро вийдуть дві найкращі команди у групі.

ОБСЄ виявила на Донбасі російську станцію розвідки

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ помітила на околиці окупованого Первомайська (Луганська область) сучасну російську переносну станцію наземної розвідки ПСНР-9 «Кредо-М1». Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ.

На посаду премʼєр-міністра Британії претендують 10 людей

У Великій Британії затвердили остаточний список кандидатів на посаду лідера Консервативної партії, який стане премʼєр-міністром країни замість Терези Мей. Про це повідомляє BBC.

Найбільш імовірними кандидатами вважають колишнього міністра закордонних справ Бориса Джонсона, главу МЗС Джеремі Ганта, колишню главу палати громад Андреа Лідсом і міністра навколишнього середовища Майкла Гоува.

Також у перегонах беруть участь міністр охорони здоровʼя Меттью Генкок, глава МВС Великої Британії Саджид Джавід, колишній міністр Великої Британії з питань Brexit Домінік Рааб, міністр міжнародного розвитку Рорі Стюарт, колишній міністр праці та пенсій Естер Маквей, колишній парламентський секретар Казначейства Марк Гарпер.

Снайперу, підозрюваному в убивстві майданівця, помʼякшили умови арешту

Печерський суд Києва пом’якшив запобіжний захід снайперу Дмитру Хмілю, який під час Майдану був бійцем підрозділу спецназу «Омега». Його підозрюють у вбивстві активіста Євромайдану Олександра Храпаченка.

Хміля перевели з цілодобового домашнього арешту на нічний. Про це повідомив прокурор Ігор Земсков, пише Insider. Запобіжний захід діє до 9 серпня.

WSJ: Убитий брат Кім Чен Ина був інформатором ЦРУ

Зведений брат північнокорейського лідера Кім Чен Ина — Кім Чен Нам — був інформатором ЦРУ до того, як його вбили у 2017 році. Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на свої джерела.

Ймовірно, Кім Чен Нам кілька разів зустрічався з представниками розвідувального управління США.

Також повідомляється, що брат північнокорейського лідера мешкаав переважно в спеціальному адміністративному районі Китаю Макао і з великою ймовірністю спілкувався з іноземними спецслужбами, особливо китайськими.

В Індонезії вулкан викинув 7-кілометровий стовп попелу

На острові Суматра в Індонезії сталося виверження вулкана Синабунг. Він викинув стовп попелу заввишки 7 км, повідомляє Reuters. Це тривало близько девʼяти хвилин.

Серед місцевих мешканців почалася паніка.

Вулкан Синабунг — один із найактивніших вулканів в Індонезії. Його висота — 2 460 м. Вулкан «спав» протягом чотирьох століть, але активізувався в 2010 році.