У США оголосили переможця Всесвітньої продовольчої премії. Її отримає насінник в шостому поколінні з Нідерландів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У США оголосили лауреата Всесвітньої продовольчої премії, повідомляє «Голос Америки».

Премія дісталася насіннику з Нідерландів Саймону Груту. Він поставляє високоякісне та стійке до хвороб насіння овочевих культур у понад 60 країн, у тому числі на Філіппіни, Таїланд та Індонезію. На церемонії оголошення виступив державний секретар США Майкл Помпео.

Повідомляють, що Грут є насінником у шостому поколінні. У 1981 році він почав пошуки більш якісного насіння овочевих, щоб допомогти фермерам Південно-Східної Азії. Загальний фонд премії становить $250 тис. Грут отримає нагороду на церемонії, яка відбудеться 17 жовтня в Капітолії Айови.

Що таке Всесвітня продовольча премія?

Міжнародна нагорода за досягнення в підвищенні якості, кількості та доступності продовольства в усьому світі. Її в 1986 році заснував лауреат Нобелівської премії миру Норман Борлауг. Премію вручають за внесок у будь-якій сфері, повʼязаній з постачанням продовольства, включаючи науково-технологічні досягнення в сільському господарстві, промисловості, маркетингу, науці про правильне харчування, економіці, боротьбі з бідністю, політичних ініціативах та соціальних науках.