Суд скасував арешт підозрюваного у держзраді «кримського судді» Чорнобука

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Київський апеляційний суд скасував арешт підозрюваного у державній зраді ексголови Апеляційного суду анексованого Росією Криму Валерія Чорнобука, повідомляється на сторінці прокуратури Криму у Facebook.

Суд скасував ухвалу Голосїївського райсуду столиці, який продовжив арешт Чорнобука на три місяці. «Позиція захисту ґрунтувалася на тому, що підозрюваний є діючим суддею, оскільки 29.11.2018 р. Верховний суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду визнав протиправним та скасував постанову Верховної Ради України від 29.09.2016 р. «Про звільнення судді», — йдеться в повідомленні.

У прокуратурі відзначили, що відповідно до закону про судоустрій та статус суддів скасування постанови Ради не є підставою для відновлення на посаді судді. Це питання вирішує Вища рада правосуддя.

«Варто зазначити, що після згаданого рішення Верховного суду Київський апеляційний суд двічі розглядав питання щодо продовження строку тримання під вартою, під час яких позиція сторони захисту обґрунтовувалась вищевказаними аргументами. Проте щоразу рішення суду першої інстанції залишались в силі», — сказано в повідомленні.