Влада Солсбері хоче викупити будинок Скрипаля, щоб його не перетворили на туристичний обʼєкт

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Влада британського міста Солсбері має намір викупити будинок ексспівробітника Головного розвідувального управління Росії (ГРУ) Сергія Скрипаля, якого в березні 2018 року отруїли співробітники російських спецслужб.

Як пише The Sun, будинок піде у власність ради графства Вілтшир, щоб не допустити його перетворення туристичний обʼєкт.

За словами представника міської ради Алістера Канінгема, рішення було прийнято після того, як влада переконалася, що Скрипаль не повернеться в будинок. «Ми взяли на себе зобовʼязання забезпечити, щоб його [будинок] не використовували як B&B, торгуючи його історією, і готові його придбати», — сказав він.

Канінгем також підкреслив, що сусіди ексрозвідника ГРУ висловили стурбованість подальшою долею будинку, і зазначив, що якщо будинок все-таки буде проданий у приватні руки, то «рада забезпечить, щоб ця нерухомість використовувалася саме як житловий обʼєкт».

  • Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли у місті Солсбері 4 березня 2018 року. Британська влада звинуватили в цьому російські спецслужби, зокрема офіцерів Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ, які працювали під псевдонімами Олександр Петров і Руслан Боширов.
  • Поліцейські, що допомагали знерухомленим Скрипалям відразу після отруєння, розповіли подробиці трагедії. Алекс Коллінс та Трейсі Холлоуей заявили, що жертв могло бути більше.
  • Племінниця ексспівробітника ГРУ Сергія Скрипаля заявила, що її дядько вже давно помер.