В окупованому Криму відбуваються обшуки в будинках кримських татар. Є затримані

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Російські силовики проводять обшуки у жителів окупованого Криму. Як повідомляють «Крим.Реалії» з посиланням на місцевих кримськотатарських активістів, обшуки розпочалися зранку 10 червня.

«Слідчі заходи» проводяться в Алушті в Ельдара Кантемірова, в селі Малий Маяк Алуштинського району в Руслана Месутова, в селі Строганівка Сімферопольського району в Ескендера Сулейманова (рідний брат Руслана Сулейманова, затриманого 27 березня 2019 року). Також повідомляється про обшуки в будинку Різи Омерова за адресою: Білогірськ, вул. Маяковського, 9; його батька Енвера Омерова (Білогірськ, вул. Шевченка, 45/1) і в селі Камʼянка Сімферопольського району», — пише видання.

Зараз відомо про пʼятьох затриманих: Ельдара Кантемірова, Енвера Омерова, Різу Омерова, Ескендера Сулейманова й Айдера Джеппарова.

Як повідомляє «Кримська солідарність», в дружини одного з затриманих — Різи Умерова — під час обшуку почалися передчасні пологи.

  • 16 травня голова Меджлісу Рефат Чубаров повідомив, що до будинку народного депутата, члена Меджлісу кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва в Бахчисараї приходила російська поліція.
  • В окупованому Криму 27 березня пройшли масові обшуки в будинках кримських татар, після яких затримали 23 осіб. Усіх їх звинувачують за ч. 1 і ч. 2 ст. 205.5 КК РФ — участь й організація діяльності забороненої у Росії організації «Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі».