Списки «Слуги народу»: Сергій Шефір розповів, за якою логікою підбирали кандидатів

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Перший помічник президента Володимира Зеленського Сергій Шефір розповів, за якою логікою підбирали кандидатів на парламентські вибори від партії «Слуга народу». Про це він повідомив журналістці theБабеля.

«Порядні люди, професійні та необхідні, усі епітети, які можливі», — зазначив він.

Також Шефір відповів на питання про те, чому представлені тільки перші 100 кандидатів, адже, згідно з рейтингом, прохідна частина «Слуги народу» може скласти близько 110 депутатів.

Так, за його словами, робота над формуванням списку кандидатів ще ведеться, а оголошувати не весь список вони вирішили, щоб не займати багато часу.

«Усі списки будуть вивішені, і ви їх побачите. Бийте їх, вибивайте когось. Реально, ми на 100% не можемо гарантувати, що ми не помилилися. Вибивайте! Ми для цього і виставляємо. Це ваше завдання сказати — цей кум того-то і зять того, з чимось погодимося, а з чимось — ні. Тому що не можна комусь страждати, якщо в нього дідусь був у «Партії регіонів», а він у політиці підтримував «ЗеКоманду» на рівні, коли її просто вбивали. Ваше завдання — очистити список. Тому що ми чуємо стільки меседжів [про те], що ми продаємо щось. Коли людина вибивається зі списку, список піднімається», — зазначив Шефір.