Apple оголосила про продаж підставки для монітора Mac, яка коштує дорожче за IPhone X

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:
Apple оголосила про продаж підставки для монітора Mac, яка коштує дорожче за IPhone X

iPhones.ru

Компанія Apple сьогодні оголосила про старт продажу підставок Pro Stand для моніторів Mac за $999, повідомляє Bloomberg.

Підставка має унікальну конструкцію. Вона дозволяє змінити положення екрана під різними кутами і розташувати його в портретній орієнтації.

Вартість підставки становить $999, що навіть дорожче, ніж IPhone X, який коштує від $769 до $899. І це без урахування вартості системного блоку Mac Pro — $6 тис. та монітора Pro Display XDR — $4 999.

Монітор легко знімається з підставки і його можна прикріпити будь-де за допомогою VESA-кріплення, яке оцінили в $199.

  • На початку червня Apple презентувала новий компʼютер Mac Pro 6 із процесором Intel Xeon. Його ціна стартує від $5 999 (понад 160 тис. грн) за комплектацію з 8-ядерним процесором і SSD на 256 ГБ. Також Apple представила монітор із 32-дюймовим екраном і роздільною здатністю 6K. Його ціна стартує від $4 999 (близько 135 тис. грн). Окремо можна купити підставку Pro stand, яка дозволить регулювати кут нахилу та висоту. Вона коштуватиме $999 (близько 27 тис. грн).
  • Днями розробники додатків для платформ Apple подали до суду на компанію, звинувативши її у монополізації ринку додатків. Позивачі незадоволені тим, що Apple продає програми тільки через офіційний магазин App Store і стягує з розробників комісію 30%. Також вони закидають компанії те, що вона обмежує ціноутворення та вимагає від розробників ставити ціни, які закінчуються на 99 центів.
  • 13 травня Верховний суд США визнав компанію Apple винною у спробі встановити монополію на продукцію у своєму App Store.
  • На початку травня стало відомо, що Apple виплатить виробникові процесорів Qualcomm близько $4,5 млрд для врегулювання судового спору щодо патентів.