Додон заявив про дестабілізацію становища в країні. Активістів просять не виходити на вулиці

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Президент Молдови Ігор Додон закликав жителів не виходити на вулиці через складну ситуацію в країні. За його словами, становище є заплутаним і «близьким до вибуху», передає Point.

«Сьогодні-завтра не виходьте на протести, не блокуйте будівлі парламенту і уряду, президентури, тому що ставка на те, щоб вивести вас на вулицю і впровадити кілька сотень провокаторів. Залишіться вдома, зі своїми сімʼями, з дітьми. Не дозволяйте перетворити себе на гарматне мʼясо», — зазначив він.

Причиною дестабілізації, стверджує Додон, є бажання людей якомога довше бути у владі.

«У Молдові склалася дуже серйозна і дуже складна ситуація. На мій погляд, ті, хто поки що перебуває сьогодні при владі, намагаються дестабілізувати ситуацію, щоб продовжити своє перебування при владі», — підкреслив він.

Що сталося?

Під будівлею парламенту Молдови пройшли масштабні мітинги. Днями раніше Конституційний суд Молдови ухвалив розпустити парламент через неспроможність депутатів сформувати уряд до 7 червня.

Додон вирішив не підписувати указ про розпуск і проконсультуватися з представниками фракцій. На його думку, можливість компромісу все-таки існує.