Організаторка 20-тисячного протесту в Google звільнилася з компанії. Перед цим вона заявляла про репресії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Організаторка 20-тисячної акції протесту Google Walkout у листопаді 2018 року Клер Степлтон звільнилася з компанії, заявивши, що зіткнулася з «відплатою». Про це пише The Verge.

Степлтон повідомила, що йде цього тижня. Вона пояснила, що у перші роки роботи в компанії була нею захоплена, проте пізніше все змінилося. «Google завжди мала суперечки та внутрішні дебати, але «складні речі» посилювалися, і поведінка керівництва щодо них раптом стала іншою, незрозумілою, менш прийнятною», — сказала Степлтон.

Інший організатор страйку, Мередіт Віттакер, написала, що таким чином «Google намагається зупинити рух». «Але це так не працює — Клер нікуди не йде, як і тисячі організованих працівників компанії», — написала вона.

  • В кінці квітня організатори 20-тисячної акції протесту Google Walkout заявили, що після цього зазнали репресій. Мередіт Віттакер після протестної акції повідомили, що її роль у компанії буде «сильно змінена», а Клер пообіцяли понизити на посаді.
  • 1 листопада минулого року тисячі працівників компанії Google в усьому світі провели акцію протесту проти сексуальних домагань у компанії — #GoogleWalkout. Акція пройшла вже в десятках міст: у Нью-Йорку, Дубліні, Лондоні, Цюриху, Берліні, Хайфі, Токіо, Сінгапурі та інших.