Організатори 20-тисячної акції протесту в Google звинувачують компанію в репресіях

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Двоє працівників корпорації Google, які організували 20-тисячну акцію протесту Google Walkout у листопаді 2018 року, заявили, що після цього зазнали репресій. Про це пише The Verge.

Акція була покликана змінити ставлення компанії Google до домагань й інших зловживань. Її організовували семеро працівників корпорації, однак лише дві з них не побоялися розповісти про те, що вони зазнають репресій — Мередіт Уіттакер та Клер Степлтон.

Мередіт після протестної акції повідомили, що її роль в компанії буде «сильно змінена», а Клер пообіцяли понизити в посаді.

Клер Степлтон дізналася про пониження на посаді за кілька місяців після протестів. Однак коли вона найняла юриста, рішення відмінили.

Обидві дівчини зазначають, що вони не єдині, хто зазнав репресій, тому хочуть зібрати більше таких історій та визначити подальші кроки з колегами. Також вони вирішили організувати ще одну акцію — Retaliation Town Hall. Захід транслюватиметься іншим співробітникам у прямому ефірі в пʼятницю, 26 квітня.

«Йдеться про те, щоб змусити замовкнути тих, хто думає інакше, і змусити нас боятися говорити про технології. Зараз як ніколи прийшов час висловитися», — пише у своєму Twitter Мередіт Уіттакер.

У корпорації вже відреагували на заяву співробітників.

«Ми забороняємо помсту на робочому місці та розслідуємо всі звинувачення. Співробітники і команди зазвичай регулярно отримують нові призначення або реорганізуються, щоб йти в ногу з мінливими потребами бізнесу. Тут не було ніякої помсти», — йдеться в заяві представника Google.