Рух #MeToo дійшов до Мексики. Його ініціювали письменниці, а потім долучилися журналістки, дизайнерки та науковиці

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Рух #MeToo дійшов до Мексики, де про насильство заговорили журналістки, науковиці, письменниці, кінематографістки та представниці інших професій.

Жінки пишуть у соціальних мережах про випадки сексуального насильства з боку чоловіків, повідомляє The Guardian.

Першими про це написали письменниці. У суботу вони почали публікувати у Twitter історії про сексуальні домагання та емоційний тиск у редакціях, видавництвах і на літературних ярмарках. Деякі навіть назвали конкретні імена своїх кривдників. Свої дописи жінки публікували під хештегом #MeTooEscritores (#MeTooWriters).

Флешмоб швидко розповсюдився серед жінок, які працюють у суміжних галузях.

Як пише The Guardian, у Мексиці близько 73% жінок, які працюють у сфері медіа, хоча б один раз зазнали сексуальних домагань. Про це свідчить нещодавнє опитуванням майже 400 репортерок, редакторок, дизайнерок, фотографок, ілюстраторок, які працюють або колись працювали у ЗМІ.

Половина опитаних жінок сказали, що їх домагалися їхні начальники. Близько 43% жінок відповіли, що стикалися з насильством з боку людей, які надавали їм інформацію для підготовки матеріалів.

  • Лише шість країн світу забезпечують рівні права жінок і чоловіків. Про це йдеться у звіті Світового банку «Жінки, бізнес і закон 2019». Організація досліджувала, наскільки країни гарантують правову та економічну ґендерну рівність.
  • В Україні почав діяти закон про ґендерну рівність на військовій службі. Тепер військовозобовʼязані жінки, які мають необхідну військову спеціальність, виконують військовий обовʼязок нарівні з чоловіками.