Вночі: підозрюваного у вбивстві «Сармата» випустили із СІЗО, українець переміг на змаганнях у Римі, а міністром юстиції Ізраїлю став гей

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Суд випустив із-під варти підозрюваного в організації вбивства «Сармата»

Печерський районний суд міста Києва під час неанонсованого засідання пізно ввечері 6 червня не продовжив арешт головному підозрюваному в організації вбивства бердянського активіста, учасника бойових дій на Донбасі Віталія «Сармата» Олешка — Михайлу Сігіду. Суддя Сергій Вовк відпустив його під домашній арешт.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

​Віталія Олешка вбили в Бердянську Запорізької області вдень 31 липня 2018 року на території готелю, що належить його родині: невідомий зайшов на територію і зробив два постріли. За підозрою у вбивстві «Сармата» спочатку було затримано п’ятьох осіб —​ чотирьох із них біля Василівки Запорізької області.

Українець переміг на змаганнях із легкої атлетики в Римі

Український стрибун у висоту Богдан Бондаренко став першим на 4-му етапі легкоатлетичної «Діамантової ліги» в Римі. На змаганнях він повторив кращий результат сезону у світі — 2,31 м.

Про це повідомляє Національний олімпійський комітет.

Головні конкуренти Бондаренка — Майд Еддін Газаль із Єгипту та Максим Недосєков із Білорусі — показали результат 2,28 м.

США відкриють табори для біженців-підлітків

Агентство з питань біженців США відкриє пункт для підлітків у Техасі, де розмістять близько 1,6 тис. осіб. Також там розглядають можливість використання баз армії і ВПС у Джорджії, Монтані та Оклахомі для розміщення ще 1,4 тис. підлітків.

Як повідомомляє Associated press, дітей планують відправити до таких таборів у найближчі тижні. Їх забезпуватимуть харчуванням.

В Ізраїлі міністром юстиції став відкритий гей

43-річний Амір Оана обійняв посаду міністра юстиції Ізраїлю. Його призначив премʼєр країни Біньямін Нетаньягу, повідомляє BBC.

Це перший випадок, коли відкритий представник ЛГБТ-спільноти займає посаду міністра в Ізраїлі.

Оана — прихильник Нетаньягу, член його партії «Лікуд». Серед іншого, він підтримує надання Нетаньягу захисту від можливого судового переслідування. Також Оана — активіст із захисту прав геїв і підтримує одностатеві шлюби, які в Ізраїлі не визнаються. Минулого року він проголосував проти політики партії на користь законопроєкту, який розширює заборону на дискримінацію за сексуальною ідентифікацією.

На Евересті зібрали 11 тонн сміття

Непальські альпіністи зібрали 11 тонн сміття на найвищій вершині Землі — горі Еверест. Як повідомляє BBC, прибиральники витратили тижні на збір упаковок від продуктів, банок, пляшок та використаних кисневих балонів.

Частину зібраного сміття вивезли в Катманду і віддали на переробку.

Експедиція також знайшла на схилах гори тіла чотирьох альпіністів. Їх доставили в табір, а потім — у лікарню в Катманду для опізнання.