НАЗК перевірило декларацію ректора КПІ Згуровського. Ознак незаконного збагачення не виявили

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило в декларації ректора Київського політехнічного інституту ім. Ігоря Сікорського Михайла Згуровського низку порушень. Про це йдеться у висновках НАЗК.

Так, Згуровський за 2017 зазначив недостовірні дані про дату придбання нерухомості, ідентифікаційний номер автомобіля, наявність в нього корпоративних прав і матеріальних активів, а також дані про розмір пенсії.

Крім того, ректор не вказав дані про нерухомість дружини та дані про продаж обʼєктів нерухомості. Разом з тим, за результатами перевірки НАЗК не виявило ознак конфлікту інтересів та незаконного збагачення. Недостовірні відомості відрізняються на суму, меншу ніж 100 прожиткових мінімумів (192 тис. грн).

  • У 2018 році журналісти виявили серйозні порушення в декларації ректора НТУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Михайла Згуровського. Начебто ректор одного з найпливовіших ВНЗ України приховав у своїх деклараціях спільний із сином бізнес у Чорногорії, продаж нерухомості у США та один із будинків дружини там само. У відповідь Згуровський заявив, що проти нього чинять інформаційну атаку задля дискредитації навчального закладу.
  • На початку травня НАЗК направило до суду проти проректора з адміністративно-господарської роботи КПІ ім. Ігоря Сікорського Петра Ковальова вже 26 адміністративних протоколів.