Вночі: Петицію за відставку Авакова розгляне АП, іноземних студентів у США звинуватили в крадіжках технологій, а CNN судиться з ФБР

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Поліцейських, підозрюваних у вбивстві 5-річного хлопчика, звільнили

Двох поліцейських із Переяслава-Хмельницького в Київській області, арештованих у справі про загибель 5-річного хлопчика Кирила Тлявова, звільнили зі служби в поліції. Про це повідомила Національна поліція.

Петиція за відставку Авакова набрала 25 тис. підписів

Петиція з вимогою про відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова набрала понад 25 тис. підписів. Тепер її мають розглянути в Адміністрації президента.

Петиція була зареєстрована 2 червня — після того, як поліцейські поранили 5-річного Кирила Тлялова в Переяславі-Хмельницькому.

CNN подав до суду на ФБР

Телеканал CNN подав до суду на Федеральне бюро розслідувань США з вимогою надати доступ до матеріалів розслідування спеціального прокурора Роберта Мюллера про російське втручання у вибори в США. Про це повідомляє Bloomberg.

Журналісти просять також надати доступ до документів, повʼязаних із допитами близько 500 свідків у цій справі.

Раніше телеканал CNN звертався до ФБР із журналістським запитом і просив надати ці документи. У ФБР не відповіли.

У США звинуватили студентів із Росії, Ірану та Китаю

В. о. директора відділу розслідувань національної безпеки Iмміграційної і митної поліції США Луї Роді заявив на слуханнях у Сенаті, що студенти з Росії, Ірану та Китаю крадуть технологічні секрети в Америки.

За його словами, студенти з цих країн виявляють найбільшу активність, намагаючись незаконно отримати обмежені або заборонені до експорту технології та товари військового і подвійного призначення. Роді також навів приклади масових крадіжок американських ноу-хау китайськими студентами у США.

У Судані кількість жертв придушення протестів зросла до 100

У Судані з річки Ніл витягли щонайменше 40 тіл людей, які, ймовірно, загинули під час придушення протестів силовиками в столиці країни Хартумі. Таким чином, загальна кількість жертв зросла до ста осіб.

Про це повідомляє CNN.

11 квітня міністр оборони Судану Авад бен Ауф оголосив про перехід влади в країні до Вищої військової ради та про затримання президента Омара аль-Башира. Генштаб Судану повідомив про арешт президента. У Судані оголосили дворічний перехідний період і режим надзвичайного стану на три місяці.

У столиці почалися протести. Військові відкрили вогонь по протестувальниках, які кілька тижнів блокували будівлю командування армії.