Зеленського звинуватили у плагіаті промови Порошенка. Адміністрація президента називає це диверсією МЗС

Автори:
Олена Козаченко, Олег Панфілович
Дата:

Прес-секретар колишнього президента Петра Порошенка звинуватив Володимира Зеленського у плагіаті. Про це він написав у Facebook.

«Новий президент Зеленський поцупив цілий абзац із виступу Петра Порошенка на зʼїзді партії «Європейська Солідарність», — написав речник Порошенка.

А також порадив Зеленському найняти спічрайтера.

«Приємно, що Володимир прислухається до Петра Порошенка. Але, окрім коректора, варто найняти і спічрайтера», — порадив Цеголко.

Йдеться про фрагмент промови, яку Зеленський озвучив під час зустрічі з главою Євроради Дональдом Туском у Брюсселі.

Адміністрація президента надвечір повідомила, що заступник глави Адміністрації з питань інформаційної політики Кирило Тимошенко ініціював службове розслідування за цим фактом.

«Попередньо встановлено, що працівники МЗС України, які готували тези для брифінгу Президента Володимира Зеленського, паралельно продовжували працювати на Петра Порошенка», — йдеться в заяві.

Там додали, що зміст та порядок денний переговорів Зеленського з очільниками ЄС та НАТО формувався окремо працівниками команди Адміністрації, тому представники попередньої влади не мали впливу на питання, які Зеленський обговорював з європейськими партнерами та друзями України.

«У разі підтвердження приватної співпраці державних службовців МЗС із Петром Порошенком будуть зроблені жорсткі управлінські, дисциплінарні та кадрові висновки. Розцінюємо це як диверсію з боку окремих співробітників Міністерства закордонних справ та свідому провокацію з боку команди Петра Порошенка», — заявили в Адміністрації.