Ірландія витратила на безпеку Трампа €10 млн. Йому орендували чотири лімузини в похоронної фірми

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Уряд Ірландії витратив €10 млн на заходи безпеки для президента США Дональда Трампа, який після відвідин Великої Британії прибуде з візитом в ірландське графство Клер 5 червня .

Як пише The Irish Independent, глава США зустрінеться з премʼєр-міністром країни Лео Варадкаром та главою МЗС Саймоном Коувені.

Велика частина графства на кілька діб перетворилася в найзахищенішу зону. Над графством заборонені польоти, перекриті деякі дороги, на вежах чергують снайпери, а на вулицях працюють групи безпеки. Аеропорт «Шеннон" тимчасово не приймає літаки.

Трамп після перемовин з ірландськими політиками вирушив у місто Дунбег, де зупиниться в готельному комплексі Trump International Golf Links and Hotel, який належить його синам Еріку і Дональду-молодшому. 6 червня глава США вирушить до Франції на урочистості на честь 75-ї річниці висадки союзників у Нормандії (1944 рік), після яких знову повернеться в Ірландію перед вильотом до США.

Як пише The Guardian, для пересування Ірландією американському президентові за $1 млн орендували чотири лімузини Mercedes E-Class у похоронної фірми JP Ward & Sons. Проте, як зазначає видання, не факт, що Трамп буде користуватися лімузинами. У Великій Британії президент США використовував виключно гелікоптер, який супроводжували військові.