Саундтрек до фінального епізоду серіалу «Чорнобиль» від НВО виконав львівський хор

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Львівський муніципальний чоловічий хор «Гомін» виконав саундтрек до п’ятисерійного американсько-британського мінісеріалу від НВО «Чорнобиль». Про це йдеться на сайті Львівської міської ради.

За словами художнього керівника хору Руслана Ляшенка, це була дуже неочікувана пропозиція, і хор мав лише одну годину на запис.

«Серіал вже був на етапі викінчення, і продюсерам був потрібний чоловічий хор, який би швидко записав цей саундтрек. Ми одразу ж зголосились, швидко зібрались у церкві святого Лазаря та за годину записали композицію «Вічная памʼять», — розповів художній керівник муніципального хору «Гомін» Руслан Ляшенко.

Як зазначив художній керівник Академічного інструментального ансамблю «Високий Замок» Львівської національної філармонії Андрій Яськів, автори серіалу шукали український чоловічий хор, який би зміг записати автентичне виконання саудтреку.

  • Кількість охочих відвідати Чорнобильську атомну електростанцію після виходу серіалу HBO «Чорнобиль» зросла на 40%.
  • Американський телеканал HBO випустив офіційний саундтрек до мінісеріалу «Чорнобиль» про аварію на ЧАЕС. У списку — 13 композицій, які написала ісландська віолончелістка Хільдур Гуднадоттір (Hildur Guðnadóttir).
  • В американсько-британському серіалі «Чорнобиль» виробництва каналу HBO йдеться про події 1986 року, коли стався вибух четвертого реактора на Чорнобильській атомній електростанції. Ролі виконали Стеллан Скарсгард, Емілі Вотсон, Джаред Гарріс, Джессі Баклі. Режисер — швед Йоган Ренк. Знімали фільм на Ігналінській АЕС у Литві, зйомки відбувалися також і в Україні. Премʼєра серіалу відбулася на HBO 6 травня 2019 року. Він складається з пʼяти епізодів.
  • Мінісеріал «Чорнобиль» виробництва американського телеканала HBO очолив рейтинг серіалів усіх часів, які здобули найвищу оцінку глядачів за даними International Movie Data Base — 9,7.