Опитування: 62% українців підтримують вступ до ЄС і НАТО

Дата:

Більшість громадян України підтримують вступ до ЄС, понад 50% — до НАТО. Про це йдеться в моніторингу соціальних настроїв українців соціологічної групи «Рейтинг».

Згідно з результатами опитування, 34% опитаних заявили, що Україна рухається в правильному напрямку, 37% дотримуються протилежної думки, ще 29% не визначилися.

Більшість респондентів підтримують прозахідний вектор: 62% — за вступ України до Європейського Союзу (22% — проти), 53% — до НАТО (31% — проти).

При виборі декількох векторів економічної інтеграції 57% респондентів висловилися за вступ до ЄС, 24% — за рівновіддаленість від Росії та Заходу, 10% — за вступ до Митного Союзу.

Підтримка європейської та євроатлантичної інтеграції переважає в центральних і західних регіонах, серед виборців «Європейської солідарності», партії «Голос» і «Громадянської позиції».

Опитування проводилося з 29 травня по 3 червня 2019 року серед населення України віком від 18 років і старше. Опитано 2 тис. респондентів шляхом особистого формалізованого інтервʼю (face-to-face). Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіоном і типом поселення, похибка становить не більше 2,2%.