Вночі: Зеленський і Юнкер запланували саміт у Києві, Манафорта переведуть у Нью-Йорк, а через зіткнення суден у Будапешті загинули вже 11 людей

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Вночі: Зеленський і Юнкер запланували саміт у Києві, Манафорта переведуть у Нью-Йорк, а через зіткнення суден у Будапешті загинули вже 11 людей

Адміністрація Президента України

Зеленський і Юнкер домовилися про дату саміту Україна — ЄС

Президент Володимир Зеленський та очільник Єврокомісії Жан-Клод Юнкер домовилися провести саміт Україна — ЄС 8 липня. Вони дійшли згоди з цього питання під час зустрічі у Брюсселі, де Зеленський перебуває із офіційним візитом.

Про це повідомила прес-служба Адміністрації президента.

«Сторони висловили зацікавленість у проведенні 8 липня цього року 21-го саміту Україна — ЄС у Києві», — йдеться в повідомленні.

Трамп зустрівся з прихильниками Brexit у Лондоні

Президент США Дональд Трамп зустрівся з прихильниками виходу Великої Британії з ЄС, зокрема, з лідером партії Brexit Найджелом Фараджем. Зустріч відбулася в Лондоні. Про це повідомдяє The New York Times.

«Він [Трамп] цілком вірить у Brexit і вважає, що це правильна річ для країни», — сказав Фарадж.

Манафорта етапують у Нью-Йорк для участі в новому судовому процесі

Американського політтехнолога, керівника передвиборчої кампанії президента США Дональда Трампа Пола Манафорта, який відбуває покарання за податкове та банківське шахрайство та іншими кримінальними статтями, збираються етапувати до вʼязниці Нью-Йорка. Там він братиме участь у новому судовому процесі.

Як повідомляє Reuters, Манафорта переведуть до Нью-Йорка в червні. Його помістять у вʼязницю Райкерс-Айленд для проведення судового процесу за звинуваченнями, висунутими проти нього в цьому штаті.

Кількість загиблих через зіткнення суден у Будапешті зростає

Жертвами зіткнення суден на Дунаї в Будапешті, що сталося 29 травня, стали вже 11 людей. Про це повідомляє угорський телеканал M1.

Тіло туриста з Південної Кореї виявили за 58 км на південь від місця події. Дайвери також витягли тіло жінки з вікна затонулого катера, який розташований на глибині девʼяти метрів під водою. Рятувальники виявили ще одне тіло, але його поки не ідентифікували.

США заборонили американцям їздити на Кубу

Адміністрація президента США Дональда Трампа запровадила нові санкції проти Куби. Відтепер значно ускладнюється процедура виїзду американських громадян до цієї країни.

Як повідомляє Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США, американцям забороняються групові освітні поїздки на Кубу, а також подорожі на острів на круїзних лайнерах, особистих літаках і суднах.

При цьому польоти американських авіакомпаній на Кубу продовжуються, але ними можуть скористатися тільки американці, які відвідують родичів на Кубі, і обмежене коло людей (наприклад, журналістів, які їдуть у відрядження).

Нові правила набувають чинності з 5 червня.