Шість українських університетів потрапили в ТОП-1000 кращих навчальних закладів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Шість українських університетів потрапили у рейтинг ТОП-1000 кращих вищих навчальних закладів світу за версією The QS World University Rankings. Рейтинг опубліковано на сайті QS TopUniversities.

Харківський університет ім. В. Н. Каразіна в цьому році зайняв 481 позицію в рейтингу. У минулому році він був на позиції 411—420.

Позицію 531—540 займає Київський національний університет ім. Т. Г. Шевченка. У 2018 році він був на позначці 411—420.

Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут ім. І. І. Сікорського» розташувався на позиції 601—650 (в 2018 році — позиція 501—550).

Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» — позиція 701—750, як і в минулому році.

Львівський національний політехнічний університет та Сумський державний університет ділять позиції 751—800. СГУ покращив свій рейтинг (в 2018 році — 801—1000 позиція).

Зазначимо, цьогоріч у ТОП не увійшов Донецький національний університет їм. Василя Стуса, який у минулому році був на останніх позиціях.

У першу десятку входять Массачусетський технологічний університет (США), Стенфордський університет (США), Гарвардський університет (США), Каліфорнійський технологічний університет (США), Оксфордський університет (Велика Британія), Кембриджський університет (Велика Британія), Швейцарський федеральний технологічний інститут, Імперський коледж Лондона, Чиказький університет, UCL (Велика Британія).

Навчальні заклади оцінювалися за репутацію в академічному середовищі, цитованості наукових публікацій, за співвідношенням кількості викладачів і студентів, ставленням роботодавців до випускників і за відносною кількістю іноземців серед студентів і викладачів.

  • Міністерство освіти США почало розслідування щодо восьми елітних університетів через скандал із зірковими батьками, що давали хабарі. Йдеться про Єльський університет, Університет Вейка Фореста, Університет Сан-Дієго, Стенфордський університет, Джорджтаунський університет, Техаський університет в Остіні, Університет Південної Каліфорнії та Каліфорнійський університет у Лос-Анджелесі.
  • Раніше, в березні, Федеральне бюро розслідувань встановило, що близько 50 багатих американців платили величезні хабарі, щоб їхніх дітей зарахували до найкращих університетів країни або до спортивних команд. Серед звинувачених — зірка серіалу «Відчайдушні домогосподарки» Фелісіті Гофман. У центрі схеми — Вільям Рік Сінгер, CEO компанії The Key. Він був посередником між батьками та тими, хто міг підробити тести їхніх дітей. Усього він отримав понад $25 млн хабарів.