Садовий попросив правоохоронців перевірити причетність депутата міськради від БПП до нападів на будівлю ради

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Мер Львова Андрій Садовий звернувся до правоохоронних органів з проханням перевірити причетність депутата міської ради Григорія Козловського до нападів на будівлю міської ради. Про це Садовий заявив у відеозверненні на сторінці у Facebook.

«Я прошу правоохоронні органи перевірити причетність до організації та замовлення нападів депутата міської ради від «Блоку Петра Порошенка» Григорія Козловського, який називає себе співвласником тютюнової фабрики і великої будівельної компанії Avalon. Він неодноразово погрожував працівникам міської ради. Особливо часто погрожував жінкам, які працюють в міській раді», — заявив Садовий.

Мер Львова розповів про наслідки недавнього штурму ратуші, а також про напади на чиновників мерії, звинувативши поліцію в бездіяльності. Садовий закликав усіх львівʼян висловити свою позицію щодо нападів на посадовців і подякував кільком відомим городянам, які публічно виступили проти таких нападів.

Хто такий Козловський?

Депутат Львівської міськради, власник львівського «Гранд Готелю», футбольного клубу «Рух» (Винники) та декількох ресторанів в центрі Львова. За даними ЗМІ, Козловський є співвласником «Львівської тютюнової фабрики» і будівельної компанії Avalon Inc., хоча офіційно не зареєстрований ні як засновник, ні як керівник цих компаній. Козловський вважається найбагатшим депутатом Львівської міськради, за 2018 задекларував понад 48,3 млн грн доходу.