Активісти «Нацкорпусу» виламали двері Львівської мерії. Вони хотіли потрапити всередину та зустрітися з заступником Садового, але їх не пустили

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Активісти «Нацкорпусу» виламали двері Львівської мерії. Вони хотіли потрапити всередину та зустрітися з заступником Садового, але їх не пустили

Сайт Львівської міської ради

Активісти організацій «Національний корпус», «Сокіл», Спілки ветеранів АТО та інших влаштували акцію протесту під будівлею Львівської міської ради та виламали її двері.

Про це theБабелю повідомив начальник штабу «Нацкорпусу» Львівщини Святослав Сірий. За його словами, вони хотіли прийти на апаратну нараду та поспілкуватися з чиновниками міської ради, але їх не пустили.

За словами Сірого, на протест зібралися понад 100 активістів.

Як повідомили theБабелю в прес-службі міськради, «невідомі активісти» влаштували штурм будівлі та не йшли на діалог.

Сайт Львівської міської ради

До протестувальників вийшли представники Львівської міськради: керуюча справами виконкому Марта Литвинюк, директорка юридичного департаменту Гелена Пайонкевич та директор департаменту «Адміністрація міського голови» Євген Бойко. Але, за словами співрозмовниці theБабеля, активісти не захотіли з ними говорити.

Чого хочуть активісти?

У прес-службі ЛМР кажуть, що протестувальники не відповідали на питання та нічого не вимагали.

Сайт Львівської міської ради

Натомість начальник штабу «Нацкорпусу» Львівщини Святослав Сірий запевняє, що вони вимагали пустити їх усередину будівлі, оскільки вона відкрита для відвідувачів.

Також «Нацкорпус» та інші організації вимагали зустрічі з заступником мера Львова Андрія Садового з питань ЖКГ Сергієм Бабаком. Після того, як їм відмовили, вони почали виламувати двері та увірвалися до будівлі.

«Нацкорпус» також опублікував відео зі своїми коментарями.

Головна проблема, яка турбує активістів, — що львівські чиновники отримали квартири та землю. За словами Святослава Сірого, це незаконно.

Що передувало протесту?

У понеділок, 27 травня, організації «Національний корпус», «Сокіл» та ще з десяток інших установили намети біля Львівської міської ради. Вони незадоволені «клептократією Садового» та вимагають його відставки.

Ще раніше — у пʼятницю, 24 травня — вони увірвалися на засідання Львівської міської ради та облили фарбою двох депутатів.

Що каже Садовий?

27 травня мер Львова Андрій Садовий заявив, що троє депутатів Львівської міськради від партії «Свобода» і БПП хочуть відсторонити його від посади. Про це він написав у своєму Twitter та опублікував копію зареєстрованої в раді ухвали.

Також він писав у Twitter, що «різні активісти з кримінальним корінням» активізуються, «щоб імітувати протести».