Вночі: обвинувачені у справі Гандзюк зізналися, Чехія прийматиме на роботу більше українців, а Facebook уперше призначив менеджера щодо України

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Обвинувачені у справі Гандзюк визнали провину


Усі п’ятеро обвинувачених у вчиненні замаху на активістку і чиновницю з Херсона Катерину Гандзюк визнали провину і пішли на угоду зі слідством. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

За даними сторони обвинувачення, підозрюваний в організації нападу на Катерину Гандзюк Сергій Торбін долучив до вчинення злочину інших обвинувачених: Микиту Грабчука, Володимира Васяновича, В’ячеслава Вишневського та Віктора Горбунова.

Сторона обвинувачення просить засудити обвинувачених до таких термінів позбавлення волі: Торбіна — до 6 років і 6 місяців, Грабчука — до 6 років, Вишневського та Васяновича — до 4 років, Горбунова — до 3 років.

Росія і режим Асада використовують заборонену зброю в Сирії

Росія та режим президента Сирії Башара Асада з 26 квітня використовують заборонену зброю проти мирного сирійського населення. Про це йдеться в доповіді міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch, повідомляє «Радіо Свобода».

За даними організації, в районах, контрольованих антиурядовими групами в провінціях Ідліб, Хама та Алеппо, щодня відбуваються сотні атак, в результаті яких вже загинули близько 200 мирних жителів, у тому числі — діти.

Суд у Нью-Йорку не помʼякшив умови тюремного увʼязнення наркобарону Коротуну

Окружний суд Нью-Йорка відхилив клопотання про помʼякшення умов утримання у вʼязниці колишнього ватажка наркокартелю «Сіналоа» Хоакіна Гусмана на прізвисько Коротун. Про це повідомляє CNN.

Раніше адвокати Гусмана заявляли про «жорстокі та нестандартні» умови утримання підзахисного під вартою. Йому не дозволяли гуляти на вулиці, а всередині тюрми постійно стоїть шум, через що він затикає вуха туалетним папером.

Коротун уже кілька разів втікав із тюрем. Востаннє це сталося у 2015, коли він втік із камери в мексиканській вʼязниці суворого режиму «Альтиплано» через проритий тунель. Його піймали та повернули до тієї ж тюрми, але режим його утримання там посилили.

Facebook вперше призначив менеджера щодо України

Міжнародна корпорація Facebook обрала на посаду менеджера щодо України Катерину Крук. Вона працюватиме з офісу в Варшаві, Польща. Про це повідомив заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін.

Чехія подвоїла квоту на працевлаштування українців

Уряд Чехії збільшив більш ніж удвічі річну квоту на прийом українських працівників. Тепер їх може бути 40 тисяч замість 19,6 тисяч.

Про це заявив міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршичек, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Radio Praha.

Раніше МЗС Чехії заявляло, що обсяги дозволів на роботу, що надаються в межах режиму «Проект Україна», недостатні, а термін очікування подачі документів на «робочу карту» перевищує 80 днів. Через це близько 20% українців відмовляються від наміру поїхати на роботу в Чехію.