Amnesty International закриває представництво у Зімбабве через розкрадання. Мова йде про мільйони доларів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International закриває своє представництво у Зімбабве через розкрадання великих сум грошей в місцевому офісі. Про це повідомляє The Guardian.

Крадіжки грошей виявили ще в 2018 році, після проведення судово-бухгалтерської експертизи. У цьому році головний офіс організації отримав висновок аудиторів, після чого Amnesty International звернулася в правоохоронні органи Зімбабве.

Організація вже розпочала роботу з відшкодування втрачених коштів через суди. За даними організації, сума розкрадань становить кілька мільйонів доларів, проте точна цифра не розкривається.

Зазначимо, що із розкраданнями коштів у Зімбабве стикалися й інші правозахисні та благодійні організації. У 2018 році Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) припинило фінансову підтримку відразу кількох місцевих організацій через фінансові шахрайства.

  • Двоє співробітників правозахисної організації Amnesty International вчинили самогубство через відсутність підтримки на роботі з боку керівництва. 65-річний дослідник Гаетан Муту, який пропрацював в організації понад 30 років, наклав на себе руки 26 травня в офісі Amnesty International в Парижі. Через пʼять тижнів після його смерті мертвою знайшли 28-річну практикантку женевського офісу організації Розу Макгрегор.