ЗСУ відпрацювали знищення морського противника в Азовському морі

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Українські військові провели планові навчання на узбережжі Азовського моря з відбиття морського десанту противника. Про це повідомляє прес-центр штабу операції Обʼєднаних сил в Facebook.

За легендою, протидесантний резерв ЗСУ у складі тактичної групи окремої десантно-штурмової бригади за підтримки танків, артилерії та авіації відбивав напад першої хвилі морського десанту противника, протидіючи висадці його другого ешелону.

Підкреслюється, що узбережжя Азовського моря залишається зоною високого ризику в плані розвитку військової агресії.

Тому частини та підрозділи Обʼєднаних сил на цьому напрямку, виконуючи щоденні бойові завдання на гарячих ділянках фронту, одночасно готуються до дій у всіх вірогідних оперативно-тактичних сценаріях для Приазовʼя, йдеться в повідомленні.

  • В Азовському морі екіпажі малих броньованих катерів «Кременчук» і «Лубни» провели чергові навчальні маневри з практичним виконанням стрільб з кормового та носового артилерійських модулів.
  • Раніше ракетний катер «Прилуки» Військово-морських сил України провів ряд тренувань в акваторії Чорного моря з кораблем Echo Королівського флоту Великобританії.