У США фейковий принц Саудівської Аравії обікрав інвесторів на $8 млн. Йому дали 18 років вʼязниці

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:

У США (штат Флорида) заарештували 48-річного шахрая на імʼя Ентоні Гіньяк, який протягом 30 років видавав себе за принца Саудівської Аравії.

Про це повідомляє BBC.

Згідно з судовими документами, шахрая було заарештовано 11 разів за останні три десятиліття.

«Протягом останніх трьох десятиліть Ентоні Гіньяк видавав себе за саудівського принца, щоб маніпулювати, брехати й обдурювати інвесторів з усього світу», — заявив американський прокурор Фахардо Оршан.

У свою чергу, суддя з Флориди сказав, що Гіньяк, завдяки використанню несправжніх монарших імені та статусу, зумів обдурити інвесторів на $8 млн.

Зазначається, що Гіньяк народився в Колумбії і був усиновлений родиною в штаті Мічиган, коли йому було сім років.

У 17 років він представлявся членом саудівської королівської родини, щоб обманювати компанії з випуску кредитних карт, а також працівників магазинів та інвесторів.

З 1991 року він очолював міжнародну схему шахрайства під вигаданим імʼям, прізвищем і статусом: він називав себе принцом Халідом бін Аль-Саудом.

Видаючи себе за монарха, він вводив своїх жертв в оману і виманював гроші на неіснуючі проекти.

Instagram / princedubai_07

Гіньяк вів «королівський» спосіб життя: подорожував на приватних літаках і машинах з дипломатичними номерами, носив дорогі каблучки й ​​годинники.

А щоб прикрити свою шахрайську діяльність, він придбав підробні номерні знаки і документи для своїх охоронців.

За цей час він придбав особняк в Маямі, а також став власником багатьох дорогих автомобілів.

Свій екстравагантний спосіб життя Гіньяк демонстрував на акаунті в Instagram, який назвав «Принц Дубая».

За даними ЗМІ, лжепринца видала його пристрасть до бекону та продуктів зі свинини.

  • У травні 2019 року в США винесли вирок 28-річній уродженці Росії Анні Сорокіній — громадянці Німеччини, яка видавала себе за спадкоємицю мільярдера зі статком у €60 млн. Вона була відома під прізвищем Делві та кілька років вела розкішне життя у Нью-Йорку. Сорокіна була визнана винною в шахрайстві та привласненні понад $200 тисяч. Їй вдалося обдурити не тільки знайомих, але й ввести в оману місцеві готелі та банки.