«Газпром» оскаржив у суді Люксембурга стягнення активів компанії на користь «Нафтогазу»

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

ПАТ «Газпром» оскаржило в Апеляційному суді Люксембургу рішення щодо визнання та виконання на території країни рішення Стокгольмського арбітражу та стягнення активів на користь «Нафтогазу». Про це йдеться на сайті «Газпрому» у квартальній звітності.

«24 травня 2019 року ПАТ «Газпром» у цілях недопущення порушення своїх прав і законних інтересів оскаржило в Апеляційному суді Люксембургу рішення суду від 12 березня 2019 року про визнання і приведення до виконання на території Люксембургу арбітражного рішення щодо транзиту, яке ще не набуло чинності», — йдеться в повідомленні.

Рішення люксембурзького суду ще не набуло чинності, і з російського «Газпрому» наразі не будуть стягувати активи для виплати «Нафтогазу» майже $2,8 млрд компенсації за рішенням Стокгольмського арбітражу. Суд ще не призначив дату слухань у цій справі.

Слухання в суді Нідерландів за позовом «Нафтогазу України» про визнання і приведення у виконання арбітражного рішення у справі про транзит заплановані на грудень 2019 року. Позов був поданий «Нафтогазом» у вересні минулого року.