Заступник голови фракції БПП Кононенко виходить із президії партії Порошенка

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко, близький друг та бізнес-партнер колишнього президента Петра Порошенка, вирішив вийти із президії партії «Блок Петра Порошенка», яку у травні перейменували на «Європейську Солідарність». Про це нардеп повідомив у Facebook.

«Свою місію я бачу у тому, щоб дати можливість молодим патріотам брати більш активну участь у розбудові країни. Тому я вирішив поступитися своїм місцем у партійному списку новим політикам, біографія яких буде писатися на чистому аркуші, що не заплямованому в гібридній інформаційній війні», — написав він у соцмережі.

Кононенко зазначив, що був і залишається прибічником європейського і євроатлантичного вектора розвитку країни.

«Робитиму все від мене залежне, щоб захистити вибір українського народу. Цілковито поділяю прагнення партії «Європейська Солідарність» бачити незалежну, економічно процвітаючу Україну у вільній сім’ї європейських націй… Також хочу дати можливість проявити себе молодим партійцям, тому полишаю партійні посади — це мій особистий внесок у створення «соціальних ліфтів» в Україні. Вірю в нашу молодь і завжди готовий її підтримати», — додав він.

Згодом на брифінгу на уточнювальне запитання нардеп пояснив, що залишається рядовим членом партії.

«В моїй заяві жодного слова немає про те, що я вийшов з партії, бо я підтримую статут партії, я підтримую ті цілі, які ставить перед собою партія і я готовий далі як рядовий партієць працювати на тій ділянці, на якій я працюю», – наголосив Кононенко.

  • За інформацією theБабеля, главою передвиборного штабу перейменованої партії Петра Порошенка «Європейська Солідарність» стане народний депутат Сергій Березенко.
  • Технологом кампанії залишиться Ігор Гринів. Джерела також кажуть, що деякі члени партії стали «токсичними», і це призвело до втрати симпатій прихильників Порошенка. Серед таких персоналій назвали бізнес-партнера колишнього президента Ігоря Гладковського та Ігоря Кононенка, а також народних депутатів Олександра Грановського і Сергія Березенка. Викреслити їх зі списку партії хотіли б і деякі члени команди Порошенка.