Зеленський подав у Раду проект закону про імпічмент і нагадав про скасування депутатської недоторканності з 2020 року

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Президент Володимир Зеленський вніс у Верховну Раду на розгляд нардепів законопроект про імпічмент. Про це на брифінгу повідомив представник глави держави у парламенті Руслан Стефанчук.

«Президент Володимир Зеленський, як і обіцяв у передвиборчій кампанії, сьогодні передав до Верховної Ради проект закону про особливу процедуру усунення президента з поста, імпічмент», — сказав він.

Стефанчук зазначив, що президент також направив звернення до парламентаріїв, щоб вони не забули розглянути законопроект №7203, який скасовує депутатську недоторканність з 1 січня 2020 року.

«І це було би чесно, якби разом ми цих два проекти провели з тим, щоб і президент мав свою процедуру усунення його з поста, і Верховна Рада отримала той рівень недоторканності, про який вона говорила», — наголосив він і додав, що команда президента працює й над іншими проектами законів.

Стефанчук додав, що законопроект про скасування недоторканності вже позначений як невідкладний. За його словами, зараз у нього найбільш процесуально швидкий механізм прийняття.

  • Раніше депутат Верховної Ради, заступник керівника фракції «Блок Петра Порошенка» Олексій Гончаренко заявив, що подав у Верховну Раду свій проект закону про імпічмент, щоб «допомогти президенту Зеленському».