Нардеп від БПП Гончаренко подав у Раду проект закону про імпічмент президента

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Депутат Верховної Ради, заступник керівника фракції «Блок Петра Порошенка» Олексій Гончаренко подав у Верховну Раду проект закону про імпічмент президента.

Документ № 10339 «Про спеціальну тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України з проведення розслідування вчинення президентом державної зради або іншого злочину» зареєстрований на сайті парламенту 29 травня. Але тексту і пояснювальної записки до нього поки немає.

«Я сьогодні подав свій проект закону про імпічмент. Нам президент обіцяв, що цей законопроект буде, але ніяк не можемо дочекатися від президента цього законопроекту, тому я вирішив допомогти президенту Зеленському, вніс свій законопроект про імпічмент», — сказав Гончаренко журналістам, передає його слова Інтерфакс-Україна .

  • Напередодні другого туру виборів тоді ще кандидат у президенти Володимир Зеленський заявив, що однією з перших його ініціатив на президентській посаді буде закон про імпічмент глави держави.
  • 21 квітня радник з юридичних питань, а тепер вже глава Адміністрації президента Андрій Богдан заявив, що проект закону про імпічмент президента близький до завершення, а його текст розробляють науковці. Він також пообіцяв поставити проект на публічне обговорення, а потім подати на розгляд Ради.
  • 23 квітня представники кількох фракцій: «Батьківщина», «Радикальна партія», «Народний фронт», «Самопоміч» — оголосили свої вимоги до Володимира Зеленського. Серед них — ухвалити закон, що уможливлює імпічмент президента.